El PSC de Tordera liquida Rodríguez i s’acosta als independents

El PSC no presentarà Conxita Rodríguez com a candidata a l’alcaldia de Tordera. La decisió està presa. El substitut millor situat és avui Josep Romaguera, primer secretari del partit i germà de l’exalcalde socialista Jaume Romaguera. Els socialistes, però, estan buscant un acostament als membres del Moviment Alternatiu per Tordera, candidatura amb dos regidors que encapçala el seu nebot, l’advocat de 31 anys Josep Alsina.

(Segueix + informació)

[@more@]

Conxita Rodríguez és una política amortitzada. La que va ser mà dreta de l’alcalde del PSC Jaume Romaguera, com a secretària municipal i regidora, i posteriorment cap de llista socialista a les eleccions del 1999 i 2003, no repetirà com a alcaldable en una població on la federació nacionalista que lidera l’alcalde el convergent Joan Carles Garcia disposa de majoria absoluta.

El PSC té molt clar que ha de canviar de cartell en els comicis del 2007. Encara no se sap qui anirà d’alcaldable, però el primer secretari del partit i actual regidor a l’oposició Josep Romaguera és qui té més números. Ha estat, històricament, la cara amable dels socialistes torderencs. Tot i això, el PSC no descarta trobar un "pota negra" que pugui plantar cara a l’alcalde de CiU amb més garanties d’èxit. Però l’operació és difícil.

En paral·lel al relleu de Conxita Rodríguez, que viu a Barcelona tot i que segueix treballant diàriament a Tordera, els socialistes han posat en marxa una operació d’acostament als independents del MAT, una candidatura alternativa a la seva esquerra que té dos regidors, el cap de llista de la qual és familiar dels germans Romaguera.

El Moviment Alternatiu per Tordera i el PSC no tenen sobre la taula cap proposta de coalició electoral, i els socialistes tampoc la contemplen. Això dóna ales a Iniciativa per Catalunya Verds, ja que el seu president comarcal, Joan Lleonart, podria aprofitar la fredor entre PSC i MAT per captar els independents a l’estil de les candidatures d’Arenys de Munt 2000 o del Grup d’Esquerres de Vilassar de Dalt. El MAT és proper a Unió de Pagesos i a la seva advocada, la torderenca Pilar Barney, que és companya de despatx de Josep Alsina.

Quant a confidencial

maresmeconfidencial@hotmail.com
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.